El grup hoteler gironí Med Playa, i la gestora d'actius immobiliaris Azora European Hotel & Lodging invertiran 5 milions d'euros en reformar l'Hotel Pez Espada de Torremolinos, Màlaga. El projecte, que inclou la rehabilitació de 206 habitacions i 3 suites, així com totes les zones comunes, restaurants i salons de convencions, respecta els elements d'aquest icònic edifici construït el 1959 i catalogat com a Bé d'Interès Cultural. Els treballs s'iniciaran a principis de la setmana que ve.

Amb aquest projecte, que té previst acabar durant el primer trimestre de 2021, Azora i Med Playa continuen amb la seva estratègia de crear edificis sostenibles. L'hotel ja compta amb el certificat Travelife Gold i està en tràmits d'obtenir el certificat BREEAM.

Daniel Colomer, director de projectes de Med Playa, explica que «reformem el Pez Espada en la situació actual perquè estem convençuts que la costa mediterrània tornarà a ser una destinació molt visitada i desitjada». Colomer subratlla que «Azora i Med Playa apostem pel futur del turisme a la Costa del Sol i a Espanya».

L'any passat Azora va comprar a Med Playa set hotels, entre ells el Pez Espada, i ara la gestora d'actius immobiliaris inverteix 5 milions d'euros per reformar l'establiment malagueny. El grup hoteler, amb seus a Girona i a Benidorm i amb un total de 16 hotels, continua amb la gestió de l'establiment.

Primera instal·lació hotelera de luxe a la Costa del Sol

Declarat Bé d'Interès Cultural el 2006, l'Hotel Pez Espada va ser inaugurat el 1959. Es va convertir en la primera instal·lació hotelera de luxe de cinc estrelles de la Costa del Sol i va ser un embrió pel desenvolupament turístic de la zona.

L'equipament hoteler va esdevenir un lloc de descans d'artistes, actors, polítics, esportistes i membres de la reialesa per passar les seves vacances o uns dies de festa. L'actor i cantant Frank Sinatra s'hi va allotjar el 1964 durant el rodatge de "El coronel Von Ryan".

Setze hotels a la costa de l'Estat Espanyol i Bulgària

El grup Med Playa, amb seus a Girona i a Benidorm, és una de les principals cadenes hoteleres espanyoles especialitzades en la gestió d'establiments turístics situats a la costa. Fundada l'any 1967 a la Costa Brava, la seva expansió va començar a Benidorm i va continuar a la Costa del Sol, Salou i el Maresme amb la compra de diversos hotels ja construïts.