L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va animar ahir la ciutadania a no comprar «a Amazon, ni en grans plataformes que no només no tributen, sinó que no aporten cap valor afegit a la ciutat», i a fer-ho, per contra, en negocis de barri per donar suport al comerç de proximitat.

Colau es va sumar així a la recomanació feta fa uns dies per l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que també va demanar als seus conciutadans no comprar a Amazon durant aquestes festes nadalenques. «El comerç de proximitat ens necessita i nosaltres necessitem el comerç de proximitat», va defensar Colau en el parlament amb el qual va posar punt i final a l'acte de lliurament del Premi Barcelona Comerç de la Fundació Barcelona Comerç.

L'alcaldessa de la capital catalana va apel·lar a la «responsabilitat» dels barcelonins, als quals va instar a comprar a «les botigues de barri». «Anem a les botigues, els bars i restaurants que tanta vida han donat a la nostra ciutat», va insistir Colau. A l'acte, celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament, també hi van inervenir el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín.

«Segones més exportadores»

Amazon va respondre l'alcaldessa recordant-li que «treballa amb més de 2.000 petites empreses i comerciants a Catalunya, i que lidera el rànquing de comunitats amb més pimes que venen a les botigues d'Amazon». En el comunicat també va especificar que les pimes catalanes que venen a Amazon, «són les segones que més exporten d'Espanya»