Un jutjat dona la raó a Fisersa i deixa sense efecte la resolució de Treball que no admetia la petició d'ERTO

La sentència revoca la decisió i diu que en el seu lloc hauria d'haver tramitat la sol·licitud

El jutjat social 1 de Figueres ha donat la raó a l'empresa Fisersa de Figueres i ha deixat sense efecte la resolució d'inadmissió de Treball en relació a l'ERTO que va presentar durant la primera onada de la pandèmia i que afectava la meitat de la plantilla. La Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat no va admetre la sol·licitud en considerar que Fisersa estava classificada com una administració pública i, segons la sentència, "no va entrar a constatar -o no- la força major al·legada".

La magistrada no comparteix aquest argument i diu que, per contra, la no admissió de la petició no es va ajustar a dret perquè Fisersa "no és una entitat de dret públic sinó una societat anònima regida pel dret privat tot i que, certament, el seu capital és íntegrament públic".

Per tot plegat, revoca i deixa sense efecte la resolució i diu que Treball ha de tramitar la sol·licitud d'autorització de l'ERTO per força major presentada pel demandant per fer front a l'impacte econòmic i social de la pandèmia de la covid.

La resolució no és ferma i es pot interposar un recurs de súplica davant de la Sala de lo Social de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Durant la primera onada de la pandèmia

Fisersa, l'empresa municipal que s'ocupa del tractament i del subministrament d'aigua potable, el clavegueram, del tractament d'aigües residuals, del transport urbà, les zones blaves i verdes i del servei de grua de Figueres va presentar un ERTO per causa de força major durant el primer estat d'alarma per al personal que no podia realitzar les seves tasques de treball habituals. L'ERTO es va presentar d'acord amb el Comitè d'Empresa i afectava la meitat de la plantilla (49 treballadors).

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, celebra la sentència favorable. "Dona la raó a Fisersa i per tant, que sigui l'Estat qui assumeixi la part del sou dels treballadors afectats per l'ERTO", remarca.