El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va assegurar ahir que la segmentació del sector dels caves de més qualitat és molt important «per incrementar el valor del producte i salvaguardar els valors dels caves de més qualitat».

El ministre, que es va reunir ahir a Vilafranca de Penedès amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Cava, va explicar que aquesta segmentació «permet saber de quina zona de producció ve el cava, cosa que vol dir, de nou, una valorització del producte».

Luis Planas va explicar que la reunió amb el sector tenia per objectiu compartir reflexions sobre les fórmules que hi ha per prestigiar el sector.

Drets de plantació

Va posar com a exemple de l'aposta del Govern per la valorització del producte que l'any passat van decidir que els drets de plantació fins al 2030 es decidiran des de la DO Cava i no des del ministeri: «És el sector del cava qui ha de dir quant terreny es pot plantar perquè és el sector qui es juga els diners i no nosaltres».

El ministre va negar que, amb aquesta decisió, s'estigui donant cap privilegi a ningú, tal com han manifestat altres zones, sinó que «hi ha espai per a tothom, no és un vedat tancat, però cal conèixer el que significa la creació de valor i de marca».