24 de novembre de 2020
24.11.2020
Diari de Girona

Del bosc a casa: Un jove emprenedor gironí crea un web de venda d'avets del Montseny-Guilleries

Narcís Vidal ja ha repartit més de 300 arbres i confia a enviar-ne més de 1.000 · Part de la recaptació es destinarà a projectes solidaris com La Marató de TV3

24.11.2020 | 12:20
Oriol Illa i Narcís Vidal entregant un dels arbres de Nadal que venen a avetsolidari.com

El jove emprenedor gironí Narcís Vidal ha creat l'empresa Avet Solidari, especialitzat en la venda d'avets que envia arbres de Nadal de les Guilleries a domicili i els recull passades les festes. Des que ha iniciat el projecte, ara fa quinze dies, ja ha repartit més de 300 avets a les comarques gironines i barcelonines i confia a acabar la temporada superant el miler, per damunt de les expectatives inicials. Avet Solidari, que també ven tions de Nadal, destinarà part de la recaptació a projectes solidaris com La Marató de TV3 i la Fundació Oncolliga.

Vidal, de 30 anys i de Torroella de Montgrí, treballa a l'Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull) i durant els darrers anys ja havia engegat altres projectes propis. "Sempre m'ha agradat iniciar altres petits projectes en paral·lel a la feina que tinc. Arran del confinament vaig pensar que era el moment d'iniciar un projecte que em motivés", explica Vidal. Davant la suspensió de mercats i de fires de Nadal, com la d'Espinelves, la més popular i multitudinària en la venda d'avets, va decidir "reinventar" aquest negoci "amb un nou canal de distribució". Les restriccions de mobilitat també han empès Vidal a potenciar la venda en línia d'aquests arbres de Nadal a les comarques gironines i barcelonines. "Amb la situació actual, decorar l'arbre de Nadal o fer cagar el tió són activitats nadalenques que es veuran potenciades en fer-se a casa".

Per enviar les comandes, s'ha associat amb un amic seu, el també torroellenc Oriol Illa, que fa un any va comprar un camió per la seva empresa de muntatge d'escenaris. "Aquest any la seva activitat ha disminuït molt i hem aprofitat la seva infraestructura. Fem tota la logística, anem a buscar els avets al viver, s'emmagatzemen a la Bisbal i fem les rutes fins al domicili". De moment, el negoci està sent "un èxit" perquè a la primera setmana van vendre 300 avets, "anem cap als 500, que era l'objectiu inicial, i penso que superarem el miler".

El jove emprenedor escull els avets del viver Pla de Joanet, un dels cultivadors d'arbres de Nadal més potents del Montseny-Guilleries i que està agrupat sota el paraigües dels Cultivadors d'Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC). "És un viver de molta confiança, cuiden molt bé els arbres i són de molta qualitat". Avet Solidari distribueix avets abies nordmanniana i picea abies excelsa. Segons Vidal, a les Guilleries hi ha les condicions ideals per la plantació d'aquest tipus d'avets perquè hi ha moltes hores de sol i els estius són frescos i humits. Els vivers de les Guilleries són els principals productors d'avets d'Europa i exporten al voltat del 50% de la producció a altres països europeus.

Part dels beneficis a La Marató de TV3 i a la Fundació Oncolliga

L'emprenedor empordanès tenia clar, quan va muntar l'empresa, que havia de tenir un vessant solidari i donarà un percentatge dels beneficis a La Marató de TV3 i a la Fundació Oncolliga de Girona, que dona assistència als malalts de càncer. "És una petita aportació, però molt significativa", diu Vidal, que afegeix que a més "d'intentar aconseguir que l'empresa sigui rentable econòmicament, volem que també tingui un impacte social", apunta Vidal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit