El Banc Sabadell i BBVA han finalitzat les converses que mantenien per a la seva fusió sense arribar a un acord, han informat les dues entitats en sengles fets rellevants remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El Sabadell, en la seva comunicació al supervisor, precisa que el motiu del desacord ha estat l'equació de bescanvi d'accions entre les dues entitats.

Aquesta fusió hagués generat un grup financer amb més de 950.000 milions d'euros en actius i una mida a Espanya molt similar a la què tindria la unió de CaixaBank i Bankia.

Les converses de la fusió entre BBVA i Sabadell es van fer públiques el passat 16 de novembre i en els últims dies s'havien filtrat diverses informacions que apuntaven que l'acord estava a prop.

Les dues entitats havien decidit que, d'arribar a bon port les negociacions de la seva fusió, la presidència executiva de el futur grup quedaria en mans de Carles Torres, que ja ocupa aquest lloc en BBVA, i la vicepresidència no executiva seria per a Josep Oliu, el president del Sabadell.

Segons la mitjana dels analistes, la fusió de BBVA i Sabadell hagués generat uns estalvis de costos d'uns 700 milions d'euros a l'any i un benefici comptable pel fons de comerç negatiu de al menys 7.000 milions d'euros. EFE