La direcció de Banc Sabadell i els sindicats van arribar ahir a un principi d'acord per a la sortida d'uns 1.800 treballadors. Els 10 sindicats representats a la taula de negociació hauran de ratificar l'acord perquè aquest sigui efectiu. En primar la voluntarietat, en principi, no es garanteix que s'assoleixi l'objectiu previst.

Segons els detalls de l'acord, el Sabadell ha millorat substancialment les condicions econòmiques de les prejubilacions, baixes incentivades i els criteris d'adhesió pel que fa a l'última proposta. Això es produeix després el període de reflexió plantejat pels treballadors després de l'anunci de la CNMV de l'inici de converses amb el BBVA.

«Aquestes noves condicions permeten avançar cap a un acord satisfactori», va destacar CCOO, que té una representació del 42% a la taula de negociació i que és favorable a ratificar les condicions, com UGT, amb una representació del 16%.

Podran desvincular els treballadors a partir dels 56 anys i prejubilar-se amb el 75% del sou anual i el cobrament del Conveni Especial de la Seguretat Social fins als 63. El pacte a més, inclou que si un canvi legislatiu impliqués retardar l'edat de la jubilació anticipada (63 anys), s'abonarà el Conveni Especial fins a la primera edat de jubilació anticipada, amb un màxim de 12 mesos.

L'import màxim a percebre pel treballador serà de 300.000 euros per als nascuts entre 1962 i 1964. Per a la resta, serà de 280.000 euros. L'acord inclou baixes incentivades amb el pagament de 35 dies per any treballat i un màxim dues anualitats. Els criteris d'adhesió seran per edat, amb preferència d'aquells empleats amb més de 40 anys d'antiguitat, I es prioritzen les prejubilacions.

Prejubilacions al Santander

Per la seva banda, el Santander proposat ahir als sindicats, dins el procés de negociació d'un ERO mitjançant el qual els empleats puguin prejubilar a partir dels 55 anys. La mesura s'emmarca en el seu pla de reduir la plantilla en 5.072 treballadors (amb 4.000 jubilacions anticipades i 1.072 recol·locacions) i de tancar unes 900 oficines a Espanya.