La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, va asseguar ahir a Lleida que el Pla d'Acció de la Fruita Dolça (2007-2020) ha complert tots els compromisos, pel que considera que el balanç és «excel·lent», amb resultats «molt satisfactoris».

Segons Jordà, el pla d'acció es va posar en marxa el 2017 i ha complert «el seu paper», ja que «ha servit d'estímul, impuls i per millorar algunes pràctiques i realitzar un canvi de xip de tots junts». Així mateix, la consellera ha dit que la campanya de la fruita d'aquest any s'ha tancat amb uns preus per sobre d'anys anteriors i que, més enllà de la reducció de l'oferta per una mala collita, la causa també ha estat un increment de la demanda.

Deu mesures

El pla, que s'ha articulat a través de deu mesures i que ha aconseguit mobilitzar fins a 10 milions d'euros, ha tingut com alguns dels seus pilars el reforç de tota la cadena de valor, la creació de circumscripcions econòmiques, la internacionalització amb la participació a les principals fires del món, així com el suport a la professionalització en la producció.

Tot això, segons la consellera, «són moltes mesures que ens han permès donar el salt i poder veure el futur amb optimisme i ara, enmig de la pandèmia, hem de ser capaços de veure oportunitats en tota aquesta crisi».