a Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha posat en marxa l'espai web de comercialització de productes cooperatius Agrobotigues.cat, un lloc on cooperatives com la de Garriguella ja hi comercialitzen els seus productes.

Amb el lema «La teva Agrobotiga, més a prop que mai», el sector aposta per un consum sostenible i la venda de proximitat. Una desena de cooperatives ja treballen amb la plataforma i es preveu doblar en els pròxims mesos el nombre de cooperatives que participen en el projecte. Agrobotigues.cat ofereix més de 200 referències de productes com ara vi, cava, vermut, cervesa, oli, fruita, conserves, sucs, salses, llegums, hortalisses, carn, embotits, formatges, mel, vinagre, fruita seca, entre d'altres. Els productes es poden cercar per agrobotiga i per tipologia.

Fomentar la reactivació

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, explica que l'objectiu de la iniciativa és «fomentar la reactivació econòmica de les cooperatives agràries i impulsar la competitivitat en la venda de productes agroalimentaris de proximitat, creant un marketplace cooperatiu per arribar nous mercats de consumidors». Sarroca assenyala que la situació sanitària actual ha portat a un augment de les compres a través d'internet i un canvi d'hàbits en el procés de compra i, per això, des de la FCAC, han fet una «aposta empresarial» que «complementa l'activitat tradicional del sector i dinamitza l'ocupació a les zones rurals».

A abanda de la de Garriguella, les cooperatives que ja es troben a la plataforma de venda en línia són les tarragonines Cevipe (l'Arboç), Vinícola del Priorat (Gratallops), l'Avellanera (la Selva del Camp), Cooperativa Agrícola d'Alcover i Soldebre (Tortosa); a més de la lleidatana Fruits de Ponent (Alcarràs) i les cooperatives Agrària Plana de Vic, Agro Igualda i Agrícola Progrés-Garbí (Malgrat de Mar) de les comarques de Barcelona. La cooperativa de Garriguella la conformen una unió de petits productors de la zona i centra la seva activitat en la producció vinícola. Té més de 50 anys d'història i actualment compta amb 55 membres i un total de 160 hectàrees. Estam inscrits a la D.O. Empordà, i també comercialitzen oli d'oliva.