Els comerciants de Girona reconeixen que han tingut una "bona segona meitat de pont", però carreguen contra el confinament perimetral. Asseguren que amb les limitacions imposades pel Procicat els caps de setmana, la gent s'ha acumulat aquest dilluns i dimarts, fet que ha generat imatges de carrers plens a la ciutat. La vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, assenyala que han tingut "molta gent als carrers" i que espera que això no serveixi perquè es continuï amb les restriccions. De fet, Ramírez de Cartagena deixa clar que si el confinament fos, almenys, comarcal els compradors es repartirien i no s'acumularien en un sol dia. "En general ningú s'agafa festa a la feina per fer compres de Nadal", assenyala.

Les imatges de carrers plens de gent al centre de Girona d'aquest dilluns de pont s'han repetit avui dimarts. Les principals vies comercials de la ciutat han rebut de nou passejants i compradors que han aprofitat que les botigues estaven obertes, per continuar avançant les compres de Nadal. I aquesta bona afluència de visitants, especialment de fora de Girona, alegra els comerços, que això sí, critiquen que el Govern mantingui el confinament perimetral dels caps de setmana.

De fet, des del sector ho veuen com una mesura "contraproduent" ja que, tal i com s'ha pogut veure durant la segona meitat del pont de la Puríssima, els carrers s'han omplert quan no hi ha hagut restriccions de mobilitat. En aquest sentit, la vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, es mostra "satisfeta" d'aquest inici de campanya i espera que la imatge d'aglomeracions no allargui les restriccions.

I és que Ramírez de Cartagena considera que la flexibilització del confinament els caps de setmana permetria esponjar més els compradors. "La gent té ganes de comprar i fer coses, i amb les mesures adequades és millor repartir que no pas acumular la gent en només un dia. No sé fins a quin punt és bo aquest confinament", remarca.

La vicepresidenta dels comerciants de Girona explica que l'afluència d'aquest passat dilluns ha estat de les més importants des de l'inici de la pandèmia. Ramírez de Cartagena reconeix que s'han pogut veure beneficiats pel tancament dels centres comercials, i que els ha permès fer més calaix.

Avancen les compres de Nadal

Des del sector expliquen que la gran majoria de les compres que s'han fet aquesta segona meitat de pont han estat de cara al Nadal. A més, Ramírez de Cartagena concreta que també s'han trobat amb molts clients que decidien comprar "pel que pugui ser". I és que molts clients reconeixen que han preferit comprar els articles de regal aviat per si es torna a decretar un nou confinament.

En aquest sentit, les imatges de carrers desbordats de gent a Barcelona i Girona fa témer els comerciants noves mesures restrictives. L'Elena Coll té la botiga Scarlatta al carrer Santa Clara de Girona i es mostra preocupada per un nou tancament. Coll explica que aquest dilluns van tenir molta gent, que fins i tot van provocar cues importants als establiments.

"Les cues tiren sempre enrere al comprador i molts van a una altra botiga o un altre carrer. Tanta gent de cop trobo que ens pot fer anar enrere i pot acabar sent pa per avui i gana per demà", lamenta. Per això, Coll aposta també per relaxar el confinament perimetral i recorda que amb la gent de Girona "és completament insuficient" poder fer una bona campanya de Nadal.

A Figueres, "molt satisfets"

On també estan satisfets per l'afluència de compradors és a Figueres. A la capital de l'Alt Empordà han notat un repunt en les vendes aprofitant la mobilitat que ha permès el pont, però també amb molts compradors de la ciutat. Des del sector reconeixen que "s'ha recuperat un ambient" que feia temps que no es veia a la ciutat.