BiSalat, a càrrec dels alumnes Magda Pons, Ferran Serra i Albert Mozo, ha estat el guanyador del premi al millor pla d'empresa en l´última edició del màster en Direcció i Gestió d´Empreses (UdGMBA). «El pla proposa un projecte de take away de menjar ràpid, ecològic i saludable, amb un model innovador en el concepte i amb una elevada escalabilitat», destaquen els responsables del màster organitzat per la Fundació UdG i el Departament d´Organització, Gestió Empresarial i Disseny del Producte (OGEDP) de la UdG.

La directora del Departament d’OGEDP, Gerusa Giménez, va inaugurar l’acte posant de relleu la trajectòria d’aquest programa de formació d’executius i directius, que des de l’any 1990 i de forma ininterrompuda, es du a terme a la Universitat de Girona. Així mateix ha volgut destacar com s’ha adaptat a cadascun dels moments al llarg d’aquests anys, fent especial referència a la complexa situació actual, i com ha esdevingut un punt de trobada de més de 800 professionals que desenvolupen la seva activitat en empreses de les comarques gironines.

El director de l’MBA, Xavier Amores, va valorar l’esforç dels alumnes de l’edició d’aquest any, la 36ena edició, que en el marc de la pandèmia han hagut d’adaptar una part del curs en un entorn virtual, i que ha obligat a retardar la propera edició de l’any 2021, però que més enllà de la situació sanitària es farà en un format híbrid que permetrà seguir la classe o bé presencialment o en format virtual a elecció de l’alumne.

En relació al curs al qual es reconeixia el millor projecte, tant ell com el coordinador el sr. Miquel Coma han emfatitzat la qualitat dels projectes de Pla d’Empresa proposats, que proposen importants innovacions en el model de negoci de sectors ben diversos, des del sector de la distribució d’aigua, la gestió dels paquets en un entorn de creixement de l’e-commerce, una aplicació pel sector restauració, un projecte d’hotel innovador en el sector turístic, nous serveis relacionats amb la detecció de TCA en el sector del suro, o un innovador Take Away de menjar ràpid, ecològic i saludable. Aquest últim és el que ha acabat guanyant el premi al millor pla d'empresa.

El programa de MBA segueix un enfocament de casos pràctics empresarials, i introdueix tant els aspectes més vinculats a la gestió de l’empresa com màrqueting, operacions, gestió del talent o finances per a directius de pimes i grans empreses de qualsevol sector, amb una actualització en àmbits com la direcció estratègica, la innovació, les noves tecnologies o la internacionalització, així com en fomentar la creació de noves empreses, amb experiències d’empreses reconegudes internacionalment, com casos d’èxit de les comarques gironines. Cada any es reconeix el millor projecte de Pla d’Empresa, donat que aquest és el projecte final de màster.

En el decurs de l’acte Pere Condom va presentar el seu nou llibre: “Ciència, Tecnologia i Startups”. Condom, actual responsable de l’Oficina d’Investigació de la UdG, ha sigut director de dos parcs científics i director del programa Catalunya Emprèn a la Generalitat de Catalunya. Condom va reivindicar la importància de la tecnologia i el coneixement per a comprendre el món actual, el paper de les Startups i l’emprenedoria. En aquest sentit, en la seva conferència va compartir la seva visió entorn als propers anys, i com avui són les Startups les que tenen a les seves mans la capacitat de generar conceptes de futur amb risc i innovacions disruptives.