Endesa ha acordat amb els sindicats majoritaris de l'empresa un pla per aconseguir la sortida d'un màxim de 1.200 treballadors de la seva plantilla, a través de baixes voluntàries durant els quatre anys vinents.

Segons ha detallat l'empresa a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV), per emprendre aquesta retallada es reservarà una dotació de 390 milions d'euros, una partida que no tindrà impacte en el dividend.

Fonts de la companyia han detallat a Efe que prop de dues terceres parts dels afectats per aquestes sortides, que s'escometran entre 2021 i 2024, seran de l'àrea de distribució (unes 800 persones) i la resta (un màxim de 400) de comercialització i d'àrees corporatives ("staff").

Aquesta retallada té lloc menys d'un mes després que l'empresa, participada en un 70% pel grup italià Enel, la publicació de la revisió del seu pla estratègic i apuntés que preveu invertir 10.000 milions d'euros fins al 2030 en digitalització i modernització de la xarxa.

Les citades fonts expliquen que aquest impuls a la digitalització generarà un "excedent" de personal, com ja va passar en el seu dia amb el tancament de les centrals de carbó o altres processos de transformació de la companyia.

Al mateix temps, aquest mateix procés de digitalització i desenvolupament de transició justa portarà al fet que l'empresa necessiti nous treballadors amb perfils diferents, més d'acord amb l'aposta per la digitalització, de manera que també planeja contractar 500 persones entre 2021 i 2024, sempre segons les citades fonts.