24 de desembre de 2020
24.12.2020
Diari de Girona

L'economia espanyola remunta un 16,4%

el tercer trimestre

L'INE confirma el rebot del PIB tot i que la crescuda és tres dècimes menor de la prevista

24.12.2020 | 00:06
L'economia espanyola remunta un 16,4%

el tercer trimestre

L'economia espanyola va créixer un 16,4% entre juliol i setembre respecte al segon trimestre, tres dècimes menys en comparació a les dades avançades el passat octubre. Així ho va confirmar l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ahir va publicar les dades definitives sobre l'evolució del PIB durant el tercer trimestre. Les xifres corresponen al període d'estiu, previ al pic de la segona onada i que va estar marcat per la reobertura de la majoria de les activitats econòmiques. Les dades contrasten amb les que es van registrar durant el segon trimestre, quan l'economia espanyola va contraure's un 17,8% en termes intertrimestrals. No obstant això, el PIB espanyol va caure un 9% respecte al tercer trimestre de l'any anterior.

Pel que fa a l'evolució interanual de l'economia espanyola, l'INE havia avançat una caiguda del 8,7%, tres dècimes menys respecte a les xifres publicades ahir.

La contribució de la demanda nacional al creixement interanual del PIB va ser de -7,2 punts, mentre que la demanda externa va presentar una aportació de -1,8 punts. Malgrat les aportacions negatives, les dades corresponents al tercer trimestre milloren les registrades entre abril i juny. Al segon trimestre, la contribució de la demanda nacional va ser de -18,7 punts, mentre que per la demanda externa va ser de -2,9 punts. La caiguda interanual del PIB s'explica per la despesa en el consum de les llars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook