31 de desembre de 2020
31.12.2020
Diari de Girona

La filial de serveis de Ferrovial, investigada per pràctiques anticompetitives

La licitació per gestionar està en el centre del cas que s'afegeix a un expedient que ja afectava 13 empreses més

31.12.2020 | 00:37
La filial de serveis de Ferrovial, investigada per pràctiques anticompetitives

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert una investigació a la filial de serveis de Ferrovial –Ferrovial Servicios- per possibles pràctiques restrictives de la competència en la licitació per gestionar la xarxa de carreteres de l'Estat, convocada pel Ministeri de Foment.

Segons va detallar ahir l'organisme regulador en un comunicat, l'empresa hauria vulnerat la Llei 15/2007 de Defensa de la Competència i l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Així, Ferrovial Servicios s'afegeix a un expedient sancionador obert el juliol de 2019 per la CNMC on s'inclouen 13 empreses més, entre les quals es troba la mateixa Ferrovial i una altra de les seves filials.

Amb l'anunci d'aquest dimarts, Competència obre una investigació que s'hauria de resoldre en un període màxim de 18 mesos finsa l'arribada d'una resolució que podria acabar comportant una sanció econòmica a les empreses investigades.

La resta de companyies del sector que formen part de l'expedient sancionador son Acciona, Aceinsa Movilidad, Alvac, ACS, Obrascon Huarte Lain, Elecnor, Elsamex, Copcisa, FCC, Copasa, Señalizaciones Villar i Sacyr.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook