La vicepresidenta d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, va assegurar ahir que l'economia espanyola «ha mantingut la senda positiva» al quart trimestre del 2020, de manera que registrarà creixement tot i la segona onada de la pandèmia. Aquestes declaracions es van produir després que l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) estimés un creixement intertrimestral del PIB en el període d'octubre a novembre, que contrasta amb les estimacions de la majoria dels serveis d'estudis, inclòs el Banc d'Espanya.

«Segons totes les nostres dades es va mantenir» la tendència, va assenyalar, tot afegint que la recaptació va superar el 2020 les expectatives, la qual cosa permetrà reduir l'emissió de deute el 2021 pel que fa al que preveuen els Pressupostos.

Malgrat aquestes perspectives, Calviño va admetre que «queden per davant setmanes i mesos complicats», de manera que es va mostrar favorable a la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i a «seguir donant suport als sectors més afectats», encara que va remetre la pujada del salari mínim al fet que la situació econòmica ho permeti sense «posar en risc la creació d'ocupació».

Així mateix, va qualificar de «soroll» les informacions relatives a discrepàncies dins el Govern i va dir que els ciutadans «saben distingir» entre «el soroll i la crispació» i la realitat.