El Banc Santander va finançar durant el 2020 el sector agroalimentari català amb 791 milions d'euros, un 28% més que el 2019. En el total d'Espanya, el finançament concedir va ser de 7.567 milions, un increment del 34% respecte a l'any anterior. Respecte a aquest finançament total, 3.937 milions corresponen a préstecs amb aval de l'ICO i la resta a finançament del banc concedida mitjançant els seus propis crèdits destinats a pimes i autònoms.

Durant la crisi de la covid-19, el banc s'ha bolcat en agricultors, ramaders, productors, cooperatives o empreses de subministrament. El 2020, s'han reforçat de forma especial el sector a través de campanyes de la PAC i de les dirigides als sectors vitivinícoles, cereal, cítrics i de l'olivar.

El Santander ha contribuït a la digitalització d'agricultors i ramaders, ja que amb tan sols 3 clics han pogut rebre l'abonament l'avançament PAC, les ajudes de la Unió Europea que el banc anticipa. Cal destacar també la contractació de les Bestretes Collita, el Préstec I+D+I Agro per a la transformació digital del sector, el lísing, el renting o l'Assegurança Agrària, com alguns dels productes més demandats pels clients el 2020.

També ha donat suport als agricultors i ramaders amb més de 1.000 especialistes a les oficines agro, que atenen els més de 415.000 clients que el banc té en aquest sector. Santander també ha realitzat nombroses jornades virtuals a les Comunitats Autònomes per poder compartir l'actualitat del sector, així com jornades específiques sectorials a través de les organitzacions agràries com Asaja Nacional, Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i unes altres a escala regional.