25 de gener de 2021
25.01.2021
Diari de Girona

La Generalitat intervé una residència de Vilanova i la Geltrú per un brot

25.01.2021 | 00:04
La Generalitat intervé una residència de Vilanova i la Geltrú per un brot

La Generalitat intervindrà a partir d'avui la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, que pateix un brot de coronavirus que ja afecta 42 residents, 37 dels quals són al centre i cinc a l'hospital. A més, Els Josepets ha perdut vuit usuaris que s'havien contagiat de covid-19, i té uns 22 treballadors positius. La decisió arriba després que l'Ajuntament demanés suport al Govern i Salut constatés la «situació excepcional d'impossibilitat, per mancances de recursos humans i materials». Salut gestionarà el centre de forma temporal durant almenys 15 dies, prorrogables segons la situació epidemiològica. Tant el consistori com l'equip directiu d'AISSA, entitat municipal que gestiona els Josepets, agraeixen el suport.

Així mateix, AISSA ha rebut confirmació de Salut que aviat es podrà començar la vacunació als Josepets. Es començarà pels usuaris residents amb resultat negatiu de PCR i els treballadors no aïllats ni en quarantena, i després s'administrarà a les persones que es recuperin de la malaltia.

Segons la regidora de Dependència, Mercè Mateo, «la immunització a través de la vacunació aportarà major seguretat i tranquil·litat i sobretot qualitat de vida als residents a mig termini». Mentrestant, al centre segueixen fent proves PCR. Divendres es van detectar sis nous positius i dimarts es faran noves proves.

Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat un total de 28.325 casos entre persones que viuen en residències per a gent gran tenint en compte els confirmats per PCR o test d'antígens. Amb la resta de proves, el número total de casos des de l'inici de la pandèmia en centres geriàtrics puja fins als 30.950. En el darrer balanç del Departament de Salut se'n van notificar 171 de nous. D'aquestes persones, 8.235 han resultat víctimes mortals del coronaviurs, cinc més que fa 24 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook