29 de gener de 2021
29.01.2021
Diari de Girona

Divuit estats dels EUA insten a restringir la venda d'armes

Sol·liciten controlar la seva adquisició per part de menors de 21 anys i poder establir limitacions

29.01.2021 | 00:09
Divuit estats dels EUA insten a restringir la venda d'armes

Una coalició de 18 estats dels Estats Units ha instat un tribunal federal a mantenir dues esmenes al codi penal de Califòrnia que restringeixen la venda de rifles d'assalt a menors de 21 anys i ha advocat per la capacitat dels estats per establir limitacions a les armes de foc, que són «una seriosa amenaça».

Així ho va expressar ahir la ?procuradora general de Nova York, Letitia James, a través d'un comunicat en què va assegurar que en l'escrit que s'ha presentat davant la Cort d'Apel·lacions del Novè Circuit, el conjunt d'estats ha volgut destacar que les lleis que restringeixen l'adquisició d'armes llargues i rifles semiautomàtics a menors de 21 són «requisits ?raonables que Califòrnia té dret a adoptar».

«La violència amb armes de foc als Estats Units segueix sent una seriosa amenaça per a tothom, ja sigui per als que vivim a Nova York, Califòrnia o qualsevol altre estat», va asseverar James per defensar la limitació que es vol establir.

Igualment, va insistir en el fet que els estats tenen «tot el dret» de prendre les mesures «necessàries» per a «protegir els seus residents de la violència amb armes». «L'últim que hem de fer és permetre que les armes perilloses siguin més accessibles per als joves», va asseverar.

Els signants

L'escrit, presentat amb l'objectiu de garantir que els estats tinguin els mitjans i també els recursos per a decidir sobre les restriccions, està signat per James i els fiscals generals de Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Nova Jersey, Nou Mèxic, Oregon, Pennsilvània, Rhode Island, Vermont, Virginia, Washington i finalment el Districte de Columbia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit