Ryanair ha registrat durant el tercer trimestre unes pèrdues de 306 milions d'euros durant el tercer trimestre fiscal -entre octubre i desembre- davant els 88 milions de beneficis que va assolir fins al 31 de desembre del 2019, segons ha informat la companyia aquest dilluns en un comunicat. Durant aquest període, els ingressos també s'han desplomat, concretament en un 82%, fins als 340 milions d'euros, i el nombre de passatgers ha retrocedit un 78%, fins als 8,1 milions de passatgers davant els quasi 36 milions a 31 de desembre de l'any anterior. L'aerolínia explica que la campanya de Nadal i Cap d'Any es va veure seriosament afectada per les restriccions dels viatges imposades pel Regne Unit en les dates prèvies.

La previsió de l'aerolínia és tancar l'exercici amb 26 o 30 milions de passatgers després de les restriccions i el requeriment del test anticovid, que farà reduir la planificació dels vols. Les previsions anteriors se situaven en una xifra superior als 35 milions de viatgers.

En el comunicat, d'altra banda, la companyia irlandesa torna a carregar contra les ajudes públiques a aerolínies europees, fet que "distorsiona la competència" en el sector de l'aviació europeu.

De cara a l'exercici del 2021, la companyia diu que serà l'any més difícil dels 35 anys d'història de la companyia i estima tancar l'actual exercici una pèrdua de beneficis d'entre 850 i 950 milions d'euros.