El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha comprat l'hotel Senator Playaballena, situat a Rota (Cadis), a la coneguda zona turística Costaballena, per un import aproximat de 25 milions d'euros, segons han informat a Europa Press fonts del mercat.

Amb la compra d'aquest hotel de quatre estrelles, amb 324 habitacions i spa, pertanyent al grup Hoteles Playa, Ortega segueix reforçant les seves inversions immobiliàries a través de la seva firma d'inversió Pontegadea.

El Grup Pontegadea, que engloba totes les societats de cartera propietat del fundador d'Inditex, les seves filials immobiliàries i participacions empresarials, va tancar l'exercici 2019 amb un benefici net de 1.778 milions d'euros, amb un augment del 14,7% respecte a l'exercici precedent, després de comptabilitzar 104 milions d'euros en donacions a la Fundació Amancio Ortega, i va elevar el valor de mercat de la seva cartera immobiliària a 15.163.000 d'euros.

Aquesta xifra el consolida com l'operador més gran del mercat immobiliari espanyol i el situa per sobre dels seus competidors europeus directes.