Pere Barrios, actual vicepresident de la Cambra de Comerç, encapçalarà la candidatura independentista per presidir la patronal Pimec en les eleccions que se celebraran el pròxim 23 de febrer i en les quals finalitzarà el mandat de l'actual president, Josep González, que ha ocupat el càrrec durant 23 anys.

Barrios, fundador de l'empresa Recam Làser, va ser un dels potencials candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona través de la candidatura «Eines de País» promoguda per la Assemblea Nacional Catalunya (ANC), que finalment va optar per Joan Canadell, avui a la llista de JxCat a les eleccions.

El moviment independentista torna a intentar fer-se amb els comandaments d'una de les entitats de pes en l'economia catalana, la principal patronal de pimes, com ja va fer amb la Cambra.

La llista del candidat alternatiu a l'oficialista de l'actual secretari general, Antoni Cañete, encara no està finalitzada ni compta amb els 100 avals necessaris per a formalitzar la seva candidatura donada la urgència amb la qual s'han convocat les eleccions. Tampoc té un programa definit, però es presenta amb dues prioritats: treballar perquè Catalunya sigui un estat independent i convèncer al Govern perquè suprimeixi la representativitat empresarial de Foment del Treball, i Pimec passi a ser l'única patronal catalana.