L'anunci de la cadena de moda "low-cost" Primark d'obrir una gran botiga a l'Espai Gironès suposarà la creació de desenes de llocs de treball. La cadena ha anunciat aquest dimarts set noves obertures que suposaran la contractació de 650 persones, i Girona es troba entre les noves botigues més grans. Concretament disposarà de 3.700 metres quadrats repartits en dues plantes.

Per posar-ho en context, el 2019, Primark va obrir una botiga de 5.000 metres quadrats a Sevilla que va requerir la contractació de 250 persones, el que fa suposar que a Girona hi haurà almenys un centenar de contractacions.

On apuntar-se per treballar al Primark de l'Espai Gironès

La multinacional irlandesa ha activat la web Empleos Primark per iniciar el procés de selecció de personal per a les noves obertures. Busca personal de diferents perfils a jornada completa, mitja jornada, torns de nit i de cap de setmana.

En una de les últimes inauguracions a Espanya, un responsable de la cadena explicava que la majoria dels empleats seleccionats tenien entre 18 i 45 anys i que buscaven personal amb "bona presència, que siguin persones dinàmiques i que els agradi Primark".

Quan cobren els empleats de Primark

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar l'octubre de 2020 l'actualització del conveni col·lectiu de l'empresa Primark. Recull quatre grups professionals i tots ells van registrar un increment salarial pactat en plena pandèmia.

Els dos més baixos, corresponents als dependents dels establiments, són de 14.500,50 i 16.740 euros anuals. Els supervisors cobren 18.862 euros cada any i els caps de botiga 21.220 euros. El salari base va dels 8,2 euros fins als 12 euros per hora.