La gestora de fons Eurofund ultima la firma d'una de les principals operacions logístiques en marxa, l'adquisició de 175.000 metres quadrats al polígon logístic Logis Empordà, als termes del Far d'Empordà i Vilamalla, en els quals Amazon ha previst instal·lar el seu hub logístic de referència a Espanya. L'operació d'aquesta empresa especialitzada en actius logístics i comercials la gestiona el seu joint venture amb el grup britànic Logistics Capital Partners (LCP).

Segons avança el mitjà especialitzat EjePrime, fonts properes a l'operació han confirmat que a principis de març és previst que es formalitzi l'adquisició del terreny, propietat de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (CIMALSA), empresa pública de la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera, Eurofund i LCP es faran amb la propietat del sòl i s'encarregaran de promoure i gestionar el centre logístic en el qual s'instal·larà el gegant dels Estats Units de l'e-commerce.

El Logis Empordà és el gran centre per a la logística i la distribució del nord de Catalunya, amb una clara vocació transfronterera.

En un àmbit de 73 hectàrees, ja s'ha urbanitzat una primera fase amb 21 hectàrees, en la qual ja s'han instal·lat les primeres empreses. La segona fase d'urbanització s'està adequant per permetre la ubicació d'empreses que requereixin parcel·les amb una superfície superior als 150.000 metres quadrats i naus de 100.000 metres quadrats.

Un gran hub logístic

El Logis Empordà forma part d'un gran hub logístic del Far-Vilamalla, que incorpora l'actual estació intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària conteneritzada, frigorífics, granels i automòbils.

L'estació està gestionada per la societat Terminal Intermodal de l'Empordà, SL, que està participada per Cimalsa i el Port de Barcelona. Conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, estem impulsant la implantació en ample UIC, tot i que ja es troba operativa en ample ibèric.

Actualment les obres per urbanitzar el Logis es troben en la segona fase, una recta final amb el calendari fixat d'acabar aquest juliol. Aquesta segona fase inclou la construcció de tots els vials del sector i compten amb un pressupost de 6,7 milions d'euros. Quan acabin els treballs, CIMALSA posarà al mercat més de 328.000 metres quadrats de sòl logístic, que permetria la implementació d'entre 12 i 15 empreses del sector logístic, entre les quals grans companyies com Amazon.

Segons els càlculs que va fer l'estiu passat el conseller de Territori, Damià Calvet, l'arribada de grans empreses logístiques com la nord-americana al polígon suposarà la creació de 2.000 nous llocs de treball. Calvet va detallar que les empreses desembutxacarien prop de 200 milions d'euros per aixecar les seves naus i donar feina a aquests 2.000 nous treballadors en una àrea de 328.000 metres quadrats aproximadament.