El guanyador de les eleccions a PIMEC, Antoni Cañete, va celebrar ahir la seva victòria als comicis, amb més d'un 80% dels vots. «Més de 100.000 empresaris han votat moderació davant la crispació. Han votat per un projecte i un programa, segurament davant oportunismes i desqualificacions», va assegurar en una roda de premsa després de conèixer els resultats, a dos quarts de dues de la matinada. Cañete va advertir que no hi pot haver «ingerències polítiques» a les institucions i ha demanat «deixar» que aquestes facin els seus processos «democràticament». El candidat d'Eines PIMEC, Pere Barrios, va reconèixer que el seu projecte «no encaixa» a la patronal, ja que els socis han decidit per majoria absoluta donar «continuïtat» a la direcció.

El guanyador de les eleccions a la patronal va agrair la «complicitat» dels empresaris i ha criticat les «ingerències polítiques» a les institucions. El fins ara secretari general de la confederació ha defensat el seu projecte com una candidatura «plural» i ha fet una crida a «escoltar» també el missatge dels votants d'Eines PIMEC.

Cañete també va defensar l'activisme empresarial com una «realitat» i va proposar situar les petites i mitjanes empreses en el «pont de comandament», ja que representen el 99,8% del teixit empresarial. Així mateix, va plantejar un «capitalisme inclusiu» i «pensar en petit» per aconseguir que les empreses catalanes creixin. Per la seva banda, el candidat d'Eines PIMEC, amb el suport de l'ANC, va agrair la confiança al 20% dels votants i va afirmar que la seva proposta no era «tan destructiva» com es «volia fer veure». «Tenim projecte i hem vist clar que aquesta proposta en aquesta casa no encaixa», va lamentar.