La cadena de supermercats Mercadona ha anunciat 409 milions d'euros en primes per a les més de 90.000 persones que formen la plantilla, el que suposa una mitjana de 4.500 euros per treballador. A les comarques gironines, el grup ocupa més de 1.200 treballadors. El 90% de la paga extra addicional correspon a una prima per objectius corresponent a l'any 2020. El 10% restant correspon a una prima addicional que la plantila ja va rebre l'any passat en "reconeixement del compromís i l'esforç extraordinari demostrat durant els inicis de la crisi sanitària que s'està vivint", explica la companyia en un comunicat..

Per Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, "en un any com el 2020, tan complex de gestionar, la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seva història. Garantir l'obertura tots els dies dels més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i cadascuna de les treballadores i treballadors que formem Mercadona, sense el seu compromís per preparar i servir les botigues, o per lliurar les comandes online en els moments tan difícils que estem vivint. Per mi i per tot el Comitè de Direcció, és un motiu d'orgull haver tingut l'oportunitat de comprovar que, en els moments excepcionals, és quan sorgeixen les persones excepcionals com les qui componen aquesta plantilla que, amb els seus fets, s'han convertit en un exemple per a la societat".

La decisió de compartir amb tot el personal part del benefici generat es va implantar l'any 2001. Des d'aleshores, Mercadona ha repartit més de 4.200 milions d'euros. De fet, qualsevol treballadora o treballador, des del primer any i en el cas d'assolir les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se superen els cinc anys d'antiguitat. Gràcies a això, el sou del personal base ascendeix a aproximadament 1.800 euros nets al mes de mitjana, amb les pagues extra i la prima per objectius ja incloses.

D'altra banda, Mercadona apunta que des del moment en què es va declarar l'estat d'alarma fins ara, ha destinat més de 200 milions d'euros a protegir, reforçar i garantir la seguretat i la salut dels clients, els empleats i els proveïdors, fent de les seves instal·lacions un lloc segur. Aquesta despesa extraordinària s'ha adreçat principalment a l'adquisició d'equips de protecció individual; a la desinfecció, la neteja i l'adequació de mesures de seguretat a les botigues, els blocs logístics, els 'ruscs' (que és com la cadena anomena internament els magatzems dedicats exclusivament a gestionar i preparar les comandes online) i les oficines, i al reforç dels serveis mèdics propis, entre d'altres.