El rei Felip VI ha assegurat aquest divendres que el Consorci del Govern central amb el grup Volkswagen i Iberdrola per a la primera planta de bateries de cotxes elèctrics a Espanya és "un senyal immillorable de compromís" amb la cadena de valor del sector, com també amb la innovació, la cohesió territorial i la participació públicoprivada.

Ho ha dit aquest divendres en l'esdeveniment del 70è aniversari de Seat a Martorell (Barcelona), acompanyat del president del Govern central, Pedro Sánchez; la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, el president del grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths; i que no ha comptat amb representació del Govern.

El monarca ha manifestat l'especial satisfacció de donar a conèixer el nou projecte a Catalunya: "Un territori que representa l'esperit global, audaç i emprenedor que ens ha d'identificar amb els temps de canvi al món que viurem".

"Tots som conscients que l'aposta irreversible d'Espanya en favor del desenvolupament del vehicle elèctric no estaria completa sense un suport públic explícit en l'àmbit de les bateries", ha afegit el monarca, que ha subratllat que el Consorci per a la planta de bateries està obert a més socis.

Felip VI ha sostingut que en la transició ecològica el vehicle elèctric i els vehicles electrificats han d'exercir un paper central, i que "Espanya vol ser pionera i garantir-se la posició de lideratge".

"El projecte de localització de la producció del vehicle elèctric de petita grandària de tot el grup Volkswagen a Espanya és, sens dubte, una magnífica notícia, i un exemple de com aplicar aquests fons a projectes de gran envergadura que afectin de manera transversal les nostres capacitats industrials", ha subratllat.