10 de març de 2021
10.03.2021
Diari de Girona

USO convoca formalment dues jornades de vaga al SEPE pel 29 i el 30 de març

El sindicat retreu al Ministeri de Treball que "s'escudi en els treballadors" i no resolgui els problemes de l'organisme

10.03.2021 | 17:25
La façana de la delegació provincial del SEPE de Barcelona, on es veuen els manifestants concentrats davant l'edifici el novembre passat

El sindicat USO ha registrat formalment dues jornades de vaga al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) pel 29 i 30 de març per la sobrecàrrega de treball que pateix la plantilla des de l'inici de la pandèmia. L'aturada es convoca pels tres torns de funcionaris entre les 7 h i les 22 h. El sindicat, que no té representació majoritària a l'organisme, ja va anunciar a principis de mes que convocaria mobilitzacions i vagues si la situació no millorava. En un comunicat, USO assegura que els treballadors els demanen que prenguin "mesures dràstiques" i acusa el Ministeri "d'escudar-se en els treballadors del SEPE per no resoldre els seus problemes".

A banda d'un col·lapse per excés de feina, el sindicat també denuncia la manca d'inversions a la institució. Precisament, aquest dimecres és el segon dia de paràlisi a l'organisme encarregat de gestionar les prestacions d'ocupació per culpa d'un atac informàtic que ha obligat a desconnectar tots els ordinadors.

"És molt fàcil posar a dues persones per oficina davant del més que comprensible cabreig ciutadà i evadir les responsabilitats de per què segueixen acumulant expedients sense tramitar", ha asseverat Luis Deleito, secretari general de FAC-USO. Deleito que creu que "la tàctica" del govern espanyol davant d'aquesta problemàtica ha sigut "esperar que els afectats pels ERTO linxessin als treballadors del SEPE".

A més, l'organització sindical lamenta que l'equip de Yolanda Díaz no hagi acceptat la proposta de crear una Agència Única de Prestacions i Subsidis, gestionada per la Seguretat Social i amb una plantilla reforçada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook