El Govern ha proposat Antón Costas Comesaña, catedràtic de Política Econòmica i president del Cercle d'Economia de 2013 a 2016, nou president del Consell Econòmic i Social. La presidència d'aquest organisme, el nomenament del qual és competència del Consell de Ministres a proposta conjunta dels ministeris d'Economia i de Treball, està vacant des de fa gairebé un any quan va acabar el mandat de quatre anys de Marcos Peña, el seu anterior titular.

Costas (Vigo, 1949) es va llicenciar en Ciències Econòmiques en la Universitat de Barcelona en 1977, doctorant-se després amb una tesi sobre el pensament liberal espanyol en el segle XIX que va ser dirigida per Fabián Estapé i Ernest Lluch. Costas és un conferenciant d'èxit i ha publicat diversos llibres d'àmplia lectura sobre l'economia contemporània i les conseqüències sociopolítiques de la crisi de 2008. Creu que en una democràcia moderna és fonamental la informació sobre els problemes econòmics i socials i ha prestat especial atenció a la problemàtica de la desigualtat social i de l'atur juvenil.

En un altre ordre de coses se sent compromès amb la seva Galícia natal i és fidel seguidor del seu equip de futbol, el Celta de Vigo. Actualment és president de la Fundació Cercle d'Economia, conseller de diverses empreses i columnista habitual des de fa anys d'El Periódico, diari del qual també és membre del seu Comitè Editorial.

La principal funció del Consell Econòmic i Social, organisme independent, és fer informes al Govern respecte a assumptes de la política econòmica i social i la seva funció serà especialment rellevant en aquests moments en els quals es planteja una nova reforma del mercat del treball i un nou Estatut dels Treballadors. El president del Consell té categoria de Secretari d'Estat. Costas es va limitar a dir que és un assumpte sobre el qual ha tingut alguna conversa, però sobre el qual encara no està presa cap decisió.