«Kakaü és un nou concepte de fer xocolata desfeta», explica l'emprenedor tossenc Marc Reventós sobre el producte que acaba de patentar. Es tracta d'unes bosses individuals envasades al buit que ja contenen tots els ingredients necessaris i que es guarden a la nevera.

La preparació no porta més d'un minut. S'escalfa la bossa al microones uns 40 segons, després es fa un petit massatge per ajudar a barrejar els ingredients i ja està llesta per servir. Aquesta fórmula permet fer una xocolata de forma «ràpida neta i amb la millor qualitat».

En aquesta línia, Reventós destaca que per preparar-la no s'embruten estris ni es perd molt temps en l'elaboració. El propietari de Kakaü, però, assenyala que per a ell el més important és la qualitat del producte. En aquest sentit, destaca que treballa amb productes de proximitat i que no s'adultera amb conservants, additius ni cap element químic.

De fet, com que està envasada al buit, explica Reventós, «manté les aromes i totes les propietats de la xocolata i de la crema de llet».

Reventós ha estat un any i mig desenvolupant la fórmula que finalment ha patentat. «A l'inici vaig haver de provar diferents maneres fins a arribar a la fórmula actual», explica. I afegeix: «La veritat és que el que m'engresca més és veure com tothom que la prova reconeix que la fórmula sorprèn, però coincideixen a dir que és molt bona».

Sobre la patent, reconeix que no ha estat «difícil» d'aconseguir perquè, com que no s'havia registrat cap manera similar de fer xocolata desfeta, no hi ha hagut oposició.

L'objectiu de Reventós és poder col·laborar amb algunes empreses estrangeres que ja han mostrat interès pel nou producte. Malgrat que no es tanca a cap mercat, el propietari de Kakaü veu en el canal Horeca, que inclou la majoria d'establiments de restauració, «l'espai idoni» per a la seva xocolata desfeta instantània.

Kakaü no és l'única iniciativa de Reventós en el món de l'alimentació. Fa uns anys va tirar endavant la marca Sücs, que prepara sucs naturals amb fruites de proximitat.