El primer dia de cotització de les accions de CaixaBank, una vegada absorbida Bankia, va començar amb tendència a la baixa. Els títols cedien a l'inici més de l'1% en una sessió dominada per la falta de rumb clar en l'Ibex 35, però després van tornar al terreny positiu fins a finalitzar gairebé en taules.

Els 2.079 milions de noves accions ordinàries de nova emissió de CaixaBank van ser admeses ahir a negociació en les borses de valors espanyoles. Les accions del banc van tancar finalment a 2,59 euros, amb un descens del 0,80%, en prevaler la recollida de beneficis, i una capitalització de gairebé 15.500 milions d'euros.

Les accions de CaixaBank van tancar el divendres en borsa a 2,611 euros, després de pujar un 2,47%. El dia abans que s'anunciés la fusió a principis de setembre cotitzaven a 1,816 euros, amb el que des de llavors s'han revaloritzat un 43,7%.

En el que va d'any s'han revaloritzat un 24,3%, la tercera major pujada d'entre els vuit bancs cotitzats espanyols (per darrere de les de Bankinter i Sabadell) i molt per sobre del 5,3% del conjunt de l'Ibex 35.

En paral·lel, l'empresa de construcció i equipament de piscines Fluidra es va estrenar a l'Ibex 35 amb una pujada del 0,43% que va esborrar les caigudes inicials de l'1,70%. El Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex, reunit amb caràcter extraordinari, va decidir la setmana passada que Fluidra ocupés el lloc de Bankia a l'Ibex.

Euskaltel es dispara per l'OPA

L'operador espanyol de telecomunicacions Euskaltel va pujar ahir un 15,95% en bossa després de l'oferta pública d'adquisició (opa) amistosa llançada per MásMóvil diumenge passat. Les accions de l'operadora basca han guanyat 1,53 euros al tancament.