El grup francès d'alimentació Danone va anunciar aquest dijous la seva intenció de suprimir 1.850 ocupacions en la seva seu central i en diverses delegacions per tot el món, dins del seu pla d'adaptació a la crisi generada per la COVID que va presentar el 23 de novembre.

Danone va explicar en un comunicat que la reducció de plantilla ha de dur-se a terme en dos anys i que aquest dimarts passat va iniciar la fase d'informació i consulta amb les instàncies representatives del personal a nivell internacional.

Una planta a Parets del Vallès

A França, on treballen 9.000 dels seus 100.000 empleats, la retallada afectarà 458 assalariats de la central, del seu centre internacional de recerca de París-Saclay, de l'equip de nutrició infantil a Àfrica i de diferents entitats que s'ocupen dels negocis de lactis, productes d'origen vegetal, aigua i nutrició especialitzada.

L'empresa francesa no va donar detalls sobre quin serà l'impacte en la resta dels països on és present.

Danone té plantes a Parets del Vallès (Barcelona), Tres Cantos (Madrid), Salas (Astúries) i Aldaia (València).

En el cas de França, la direcció de la multinacional obrirà un període perquè alguns dels treballadors concernits puguin acollir-se voluntàriament a baixes amb alguna mena d'incentius.