LG Electronics, en el seu moment un dels majors fabricants de telèfons mòbils mundial, va anunciar ahir que deixa de produir i comercialitzar aquests dispositius després de ser incapaç d'aconseguir rendibilitat en un mercat de forta competència. La decisió està aparellada a la suspensió de l'assistència de la signatura a la pròxima edició del Mobile World Congress de Barcelona, que es preveu celebrar a finals de juny.

El creixent pes de les puixants marques xineses i la polarització de l'oferta amb noves percepcions de preu i qualitat han deixat fora del mercat bona part dels competidors del sector i que es cobra en LG una signatura de renom. La baixa de LG se suma a les d'Intel, Google, Cisco, British Telecom (BT), Facebook, Oracle, Sony, Ericsson i Nokia. El MWC, una cosa desvirtuada, se centrarà en potenciar el caràcter «en línia» de la cita.

L'empresa sud-coreana va fer pública la decisió, aprovada ahir mateix per la seva junta directiva, a través d'una comunicació al regulador borsari sud-coreà.

En un comunicat posterior enviat als mitjans, l'empresa va explicar que «aquest moviment permetrà a LG dedicar més recursos a altres àrees en creixement, com a components de vehicles, dispositius connectats, «smart homes», robòtica, intel·ligència artificial i solucions i serveis B2B».