GM Food ha obert set supermercats franquiciats a la demarcació de Barcelona i un a la de Girona durant el primer trimestre de l'any. En total, la companyia n'ha obert 20 a tot l'Estat i preveu posar en marxa un centenar d'establiments durant el 2021. De les 20 obertures, 12 corresponen a SUMA, dels quals dos a Catalunya, i 8 a la marca Pròxim, dels quals 6 a Catalunya. L'expansió de GM Food ha permès crear 77 llocs de treball i la incorporació de 3.240 metres quadrats destinats a la venda. A Catalunya, la companyia té 1.200 treballadors que pertanyen a 24 centres cash&carry, dues plataformes logístiques, vuit benzineres GMOil i 477 supermercat franquiciats sota les marques de SUMA, Proxim i Spar, detallistes i distribuïdors locals.

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla mitjana de 2.400 empleats, és propietat de la multinacional xinesa Bright Food, tot i que pròximament podria canviar de mans. La multinacional suïssa Coop va arribar a un acord per comprar GM Food -l'antiga Miquel Alimentació- per 230 milions d'euros.

La signatura oficial de l'operació es podria fer durant la primera quinzena de maig, a l'espera que es resolguin una sèrie de formalitats contractuals i reguladores.

Per la seva banda, la suïssa Coop entraria per primera vegada al mercat espanyol i avançaria en la seva estratègia d'expansió internacional.