La direcció de CaixaBank i els sindicats de l'entitat tornaran a reunir-se de nou demà a Barcelona, una trobada en el qual està previst que els sindicats rebutgin de ple les condicions inicials de l'ERO exposades la setmana passada pel banc. Els principals sindicats del banc van titllar ja la setmana passada de «salvatge» la proposta inicial de la direcció, que passa per dur a terme 8.291 acomiadaments, el 18,7% del total d'empleats a Espanya, i perquè els majors de 50 anys no superin el 50% del total d'adherits a l'ERO.

Fonts sindicals consultades per Efe asseguren que les diferents forces sindicals encara han de mantenir algunes reunions per coordinar postures, però donen per descomptat que hi haurà unitat sindical a rebutjar de pla la postura de l'empresa.

Els sindicats estan indignats tant per les condicions de les indemnitzacions com pel topall imposat a les sortides de majors de 50 anys, i creuen que hi ha marge també de rebaixa en el nombre d'afectats pel ERO.

Una de les línies vermelles dels sindicats és que les sortides siguin voluntàries, apunten aquestes fonts, que recorden que amb les condicions posades sobre la taula per l'empresa es fa absolutament impossible cobrir amb voluntaris l'ERO. La retallada, que afecta el banc, no les filials, suposa que l'entitat resultant de la integració amb Bankia passaria dels 44.400 treballadors actuals a 36.109, mentre que la xarxa comercial es reduiria de 5.639 a 4.105 oficines.