01 de maig de 2021
01.05.2021
Diari de Girona

La CGT adverteix que molts ERTO es convertiran en ERO després de la fi de l'estat d'alarma

El sindicat denuncia que la pandèmia ha generat més control social i retallades de llibertats individuals

01.05.2021 | 18:39
Una membre de la CT es dirigeix als assistents de l'acte de la Plaça Joanic, amb motiu de l'1 de Maig

La CGT ha advertit aquest dissabte que molts dels actual ERTO es convertiran en ERO quan s'acabi l'estat d'alarma i ha denunciat que amb la pandèmia s'ha generat una situació de "control social amb retallades de llibertats individuals i col·lectives". Ha posat d'exemple el mateix estat d'alarma, el toc de queda –que prohibeix estar al carrer més enllà de les deu de la nit sense causa justificada- o el confinament i tot, ha afegit, amb una "terminologia militarista i policial". "Les lleis mordassa ens continuen reprimint i les desigualtats socials avancen", ha assenyalat el sindicat en un comunicat després d'un acte a la Plaça Joanic amb motiu de l'1 de Maig.

En la concentració, hi han participat membres de la CGT de Correus, del sector del Lleure i Educació, Sanitat, H&M d'Hosteleria, CPM de Transports, Socorristes i de subcontracte de Vodafone Icono.

D'altra banda, el sindicat ha carregat contra la "precarietat laboral" i contra "la privatització dels serveis públics fruit de l''avarícia del sistema capitalista que no té fi en el seu afany d'obtenció de beneficis", a més de demanar la derogació de les reformes laborals, la reducció de la jornada laboral per repartir la feina entre més treballadors, l'eliminació de les hores extres i la reducció de l'edat de jubilació, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook