CaixaBank i els sindicats han acordat la creació d’una comissió tècnica per tractar la previsió social arran de l’ERO anunciat fa tres setmanes i que afecta gairebé 8.300 empleats a tot l’Estat. Durant la primera reunió formal entre les parts, l’empresa també va presentar la documentació que justifica la retallada de plantilla i va anunciar que presentarà una proposta d’homologació de condicions durant els pròxims dies.

Per la seva banda, els sindicats van reiterar el seu rebuig a l’ERO i van exigir una millora de les condicions de sortida per afavorir la voluntarietat. De nou, els representants dels treballadors van qualificar d’»immoral» la reestructuració i van anunciar que establiran un calendari de reunions més intens a partir de la setmana vinent.

En la reunió celebrada ahir, els sindicats van insistir que la voluntarietat en aquest procés ha de ser «real i absoluta» i van exigir a CaixaBank que presenti unes condicions de sortida «coherents». «La seva proposta és ridícula i insultant», van apuntar.

Per altra banda, també van demanar la retirada de les franges d’edat de l’ERO. Cal recordar que l’entitat vol que almenys el 50% de les sortides siguin de persones de menys de 50 anys. Els sindicats creuen que aquesta proposta és «inadmissible» perquè «xoca frontalment amb la voluntarietat»