Les organitzacions sindicals CCOO, ACB i UGT han tornat a convocar mobilitzacions per a protestar per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha plantejat BBVA i que suposarà l'acomiadament de 3.448 empleats del banc.

Aquestes organitzacions sindicals consideren que les posicions de BBVA segueixen "ancorades al principi de la negociació" i afirmen ser conscients que el banc pot aplicar unilateralment i sense acord l'acomiadament col·lectiu.

Per això, a l'espera que el banc "mogui fitxa", CCOO, UGT i ACB han preparat un calendari de mobilitzacions per a tractar de pressionar a l'entitat en la negociació.

El passat 10 de maig ja va tindre lloc una primera concentració en 15 ciutats espanyoles, que va ser secundada per unes 6.000 persones, segons càlculs de Comissions Obreres.

Aquest dilluns, 17 de maig, a les sis de la vesprada tornaran a concentrar-se treballadors davant les principals seus del banc a Madrid, Valladolid, León, Las Palmas de Gran Canària, Tenerife, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, València, Múrcia, Bilbao, Pamplona, Saragossa, Oviedo, Còrdova, Màlaga i Sevilla. A Galícia, on es festiu, les concentracions seran el dimecres 19 a Vigo, Lugo, la Corunya i Orense.

Així mateix, han convocat parades parcials en tot BBVA el 25 i el 31 de maig i una vaga de 24 hores el dia 2 de juny.

"Animem a la resta d'organitzacions sindicals al fet que se sumen a aquest calendari, per a crear un bloc unitari davant aquest acomiadament col·lectiu. Volem que aquesta negociació avanci i per açò, posem les cartes damunt de la taula. O avancem o el conflicte està servit", han advertit els tres sindicats en un comunicat.