Javier Pacheco va estar reelegit ahir dissabte com a secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a Catalunya amb un 94,6% dels vots. Els resultats es van donar a conèixer a l’auditori del Fòrum de Barcelona, que durant aquest cap de setmana celebra el 12è congrés del sindicat.

D’aquesta manera, Pacheco seguirà al capdavant de l’organització a Catalunya durant els pròxims quatre anys. Segons les dades facilitades per CCOO, el líder sindical va estar reelegit amb 542 vots a favor, 31 vots en blanc i cap vot en contra. En paral·lel, els delegats van aprovar amb 527 vots a favor (96,9% del total) l’informe general, que valora l’actuació del sindicat durant els últims quatre anys de mandat.

La candidatura de Pacheco era l’única que s’havia presentat per ocupar la secretaria general, després de recollir 10.500 avals. Aquest serà el segon mandat de Pacheco al capdavant de CCOO a Catalunya, després que l’abril de 2017 fos escollit en substitució de Joan Carles Gallego.

Per altra banda, ahir dissabte es va tancar el termini per presentar les propostes de resolució sobre les línies d’actuació del sindicat de cara als pròxims quatre anys. Aquestes propostes, que inclouen qüestions com el posicionament en la situació política a Catalunya, es votaran aquest diumenge.