L’excomissari José Manuel Villarejo va revelar que va mantenir «contacte directament» amb Mariano Rajoy per informar-lo sobre l’operació Kitchen. Segons va explicar, a través de missatges de telèfon mòbil va resoldre els dubtes que li sorgien a l’expresident del Govern sobre l’operatiu per investigar l’extresorer del PP Luís Bárcenas i obtenir les proves sobre la suposada existència d’una caixa B al partit conservador.

«Hi havia una sèrie de persones, el secretari d’Estat, el senyor Mauricio Casals, la senyora María Dolores de Cospedal, que periòdicament em transmetien inquietuds del president del Govern. De vegades, jo tenia telèfons operatius que em facilitaven per contactar amb les fonts i em demanaven que jo enviés un missatge contestant les preguntes que ja havia contestat», va explicar Villarejo, abans d’insistir que va tenir «contacte amb el senyor Rajoy directament sobre aquesta operació».

En la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats, va reconèixer que normalment informava dels avenços de l’operació al secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez; al ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz; a la llavors secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; i a l’ex-director general del Cos Nacional de Policia i exportaveu popular al Senat, Ignacio Cosidó. A més, va destacar que hi havia ocasions en què li demanaven mantenir contacte directe amb Rajoy.

Els missatges

Villarejo va considerar que l’expresident del Govern, «a més de pels interessos que afectaven el seu partit», també estava preocupat perquè Bárcenas podia tenir «informacions delicades de comptes a l’estranger que podien vincular altes institucions de l’Estat». A continuació, va descriure les converses amb Rajoy sobre aquests assumptes com un intercanvi de «monosíl·labs» en els quals l’excap de l’executiu buscava «ratificar informació».