El president del Govern, Pedro Sánchez, i el seu homòleg italià, Mario Draghi, intervindran en la primera jornada de la XVIIIa edició del Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia que se celebrarà a Barcelona els propers 18 i 19 de juny, i que servirà per debatre sobre els fons Next Generation i sobre el futur d’Europa.

La inauguració de l’esdeveniment serà a càrrec dels presidents de la CEOE, Antonio Garamendi; Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i Arel, Francesco Merloni, i també intervindrà el comissari d’Afers Econòmics i Monetaris de la UE, Paolo Gentiloni, segons va explicar Foment del Treball.

Durant la primera jornada se celebrarà un debat sobre els Next Generation i la transició energètica amb el ministre italià de Transició Ecològica, Roberto Cingolai, que estarà acompanyat per la secretària d’Estat d’Energia, Sara Aegesen; el president d’Aena, Maurici Lucena; el conseller delegat d’Enel, Francesco Starace, i el conseller delegat de Grimaldi Lines Espanya, Massimo Massarotti.

També hi participaram la vicepresidenta segona del Govern, Nadia Calviño, i el ministre italià d’Innovació Tecnològica i Transició Digital, Vittorio Colao.