La incertesa i les dificultats generades per la pandèmia de la COVID-19 no han estat cap obstacle perquè els empresaris que formen part de BNI GIR Futur hagin generat gairebé 1,2 milions d’euros de negoci a l’Alt Empordà en el darrer any, entre l’1 de maig del 2020 i el 30 d’abril del 2021. Aquest grup de networking, creat el gener del 2018 a Figueres, està format actualment per una trentena d’empresaris i professionals de la comarca de sectors molt diversos, i el seu objectiu és arribar a ser-ne 40 en un futur no gaire llunyà.

BNI (Business Networking Internacional) és l’organització professional de referències de negocis més gran i de més èxit arreu del món. Compta amb més de 240.000 membres i més de 8.500 grups locals d’empresaris que es donen suport globalment, entre els quals hi ha BNI GIR Futur, l’únic present a l’Alt Empordà. Els membres actuen com un equip de màrqueting per als seus companys amb l’objectiu de generar referències de negoci qualificades que es converteixin en clients per a les empreses dels integrants del grup.

«Cada membre es dedica a una activitat professional diferent. No n’hi ha cap de repetida, ja que l’activitat queda bloquejada quan el membre s’incorpora al grup», comenta Joan Coll, president de BNI GIR Futur, que assenyala que cadascú «aporta els seus contactes, coneixements i forma de treballar». BNI es basa en la filosofia Givers Gain, és a dir, qui dona, rebrà. «Si una referència meva genera negoci per a un dels meus companys, aquest voldrà passar-me’n alguna perquè jo també en generi» , diu Coll.