S’acabarà la pau. Després de tres anys, la concòrdia entre elèctriques i Govern ha acabat. El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez-Galán, va assenyalar ahir directament a la Hisenda Pública com «el gran beneficiari» dels alts preus de l’electricitat en el mercat majorista que se situen des de fa dues setmanes entre els 80 i els 90 euros el megawatt-hora.

En el seu discurs durant la junta general d’accionistes que es va celebrar ahir, el president de l’elèctrica va assegurar que «són molts els factors» que afecten el preu de l’electricitat, sent el més significatiu «el grau d’impostos, càrregues i taxes que se li imposen i que en bona part paguen els ciutadans», que suposen prop del 60% de la factura. «Per això, acollim positivament les recents declaracions del Govern en seu parlamentària sobre una possible reducció dels impostos, càrrecs i taxes», va afegit Galán.

Tot seguit, el president d’Iberdrola va demanar «no oblidar» que «el principal beneficiari» d’aquests alts preus és la Hisenda Pública pel que ha qualificat com a «quantiosos impostos» que rep en proporció al preu de l’energia, però també dels ingressos per «la venda de drets de CO₂ que enguany podrien aconseguir els 2.500 milions d’euros».