La Comissió Europea (CE) analitza la compra de la cadena majorista espanyola GM Food (abans coneguda com Miquel Alimentació) per part de la suïssa Transgourmet, operació que podria entrar "en l'àmbit d'aplicació del Reglament de concentracions".

Segons el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) d'aquest dijous, Brussel·les es reserva "la seva decisió definitiva sobre aquest tema" fins que estudiï els detalls de l'adquisició, i de moment obre un termini de deu dies per rebre "observacions" per part de tercers.

GM Food va informar oficialment a principis de maig de l'acord aconseguit entre la signatura suïssa -filial del grup Coop- i la xinesa Bright Food, propietària fins llavors de la companyia amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), encara que no va facilitar dades sobre l'import de la compra.

L'empresa empordanesa compta amb uns 800 supermercats de les marques Summa, Proxim i Spar i amb més de 70 establiments majoristes -dirigits a hostelers- a través de l'ensenya GM Cash.

Amb una plantilla d'unes 2.400 persones i una facturació neta anual superior als 1.000 milions d'euros, GM Food reforça així la posició de Transgourmet al mercat europeu de la distribució majorista i el "cash&carry".