Cap membre del Govern ha assistit aquest dilluns al matí en l'arribada del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'arribada al recinte de Gran Via de Barcelona, on des de primera hora se celebra la primera jornada del Mobile World Congress 2021. Instants abans de l'arribada del monarca, al voltant de dos quarts de deu del matí, ho han fet Pedro Sánchez; el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman; i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, junt amb altres autoritats. Tampoc hi ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb un grup d'empreses presents al Mobile, que els han exposat les principals novetats en el saló.

Altres autoritats presents en l'arribada del monarca, han estat la vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño; la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa; la tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; i l'alt comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, entre d'altres.

Un cop a dins, les autoritats –en aquest cas amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'ha afegit a la comitiva- s'han trobat a porta tancada amb un grup d'empreses en l'acte inaugural amb un aforament reduït i a porta tancada. Allà, han rebut les explicacions de projectes relacionats amb l'Hospital Clínic, Caixabank, Telefonica i altres empreses estatals i estrangeres, com Kore.

Les companyies els han exposat les novetats del sector i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha anat introduint les empreses als assistents. A més, el monarca també ha saludat els membres del consell d'administració de Fira de Barcelona.

Tot seguit, les autoritats s'han traslladat fins davant de l'estand de Huawei on s'han fet la fotografia de família respectant les distàncies de seguretat i amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que una hora abans no han saludat el monarca a l'entrada de la Fira.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van coincidir aquest diumenge al vespre al sopar inaugural del Mobile World Congress, on van compartir taula amb el monarca i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquest matí, Aragonès i el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, inauguraran l'estand de la Generalitat al saló.