Comforsa impulsa un pla de millores tecnològiques a les seves instal·lacions de Campdevànol per valor de més de 10 milions d'euros (MEUR) amb l'objectiu d'augmentar la productivitat, eficiència i internacionalitzar processos. Així ho detalla l'empresa en un comunicat. Entre les millores hi ha una premsa de 4.000 tones a Comforsa 2 que es posarà en marxa aquest juliol. És la segona de més tonatge després de la que tenen de 8.000 tones de Comforsa 7. D'altra banda, l'empresa qualifica de "rècord de benefici i vendes" el primer semestre del 2021 i es consolida així la recuperació iniciada el 2018.

La forja del Ripollès consolida la seva recuperació i presenta uns resultats positius en els primers sis mesos del 2021, amb un benefici operatiu d’1,5 milions d’euros, segons detallen en un comunicat. La xifra representa un increment del 341% respecte al 2019 (0,34 MEUR) en el mateix període. De cara al 2021, la companyia preveu arribar als 70 milions d'euros, que suposaria un increment del 15,3% respecte al total del 2019.

Les dades positives són extensibles a tots els mesos d’aquest 2021 ja que la facturació i el benefici estan per sobre dels pressupostats a principis d’any en les estimacions de l’empresa. Segons la companyia, aquestes dades "reflecteixen l'evolució positiva del negoci, així com els resultats de la gestió que s'està duent a terme per part del Director General, Reca Vidiella i el seu equip". "Estem prudentment satisfets ja que, aquest 2021, estem consolidant totes les mesures iniciades a principi del 2018, enfocades a la més absoluta rendibilitat de l’Empresa, recuperació que es va veure greument frenada durant el 2020 per la Covid", afirma Vidiella.

Durant el 2021, han tingut un augment de la demanda que s’ha traduït en el funcionament a 5 relleus de 2 dels 4 centres productius de l’empresa. Això significa que es treballa 24 hores 7 dies la setmana. A més, s'ha "capgirat" la tendència històrica de Comforsa de "vendre a baix preu". "Hem sabut donar valor als nostres productes; valor que els nostres clients ara reconeixen", remarca el director general.

El pla d’inversions, que seguirà en els propers anys, vol continuar amb l'actualització tecnològica d’indústria 4.0 de tot el procés de producció per avançar en una major competitivitat internacional en el món de la forja, especialment centrant-se en les peces i els components d’alt valor afegit. Precisament, la companyia ha anunciat que s'està impulsant un pla de millores tecnològiques valorat en més de 10 MEUR.

Entre les millores, hi ha la compra de dos forns de revingut, un nou grup de premses d'extrusió i una modificació del 'layout' de la planta de Comforsa 3. També hi haurà un nou forn de revingut a Comforsa 2 i una quarta cèl·lula de mecanitzats completament robotitzada a Comforsa 4. Així mateix, es compraran dos robots nous per a la línia de forja de Comforsa 7 i dos nous centres mecanitzats per al taller de matrius. En l'àmbit ambiental, es preveu també la instal·lació d’un nou i més eficient sistema de filtratge d’aigües residuals dissenyat exclusivament per a les necessitats de Comforsa 3 així com la insonorització de tota la façana sud de Comforsa 2.

Pel que fa a les expectatives de futur, el director general admet que la pandèmia ha fet augmentar el cost de la matèria primera i d’altres subministraments industrials, creant "greus tensions en els subministres". Enmig d'aquesta incertesa mundial, però, subratlla que aquest 2021 és clarament un any de "recuperació" per a l’empresa i les inversions faran que sigui "més competitiva" dins el seu sector.

El Govern va aprovar una ampliació de capital fa un any

El Govern va donar llum verda l'agost passat a l'ampliació de capital de 10 MEUR. Comforsa és una empresa participada al 100% per la companyia pública de la Generalitat AVANÇSA. En aquell moment es va dir que la crisi de la covid-19 va comportar una "important davallada" de la producció i que va obligar a una injecció de liquiditat. Dins l'ampliació de capital s'hi incloïen els 3,4 MEUR procedents dels fons de contingència que va aprovar al Govern el juliol de l'any passat amb la finalitat de garantir la viabilitat de l'empresa i l'activitat industrial del Ripollès.Comforsa dona feina a 365 treballadors entre els seus centres de treball situats a Campdevànol (Ripollès), Ripoll i les seves oficines a Barcelona.