El secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Fernando Miranda, va assenyalar al final de la reunió del grup de treball sobre els ecoesquemes del Pla Estratègic nacional de la futura Política Agrícola Comuna (PAC) que treballa perquè s’adaptin a tota la tipologia d’explotacions.

«Treballem en una definició perquè siguin accessibles a tots els agricultors i ramaders, i que cada explotació tingui algú a la seva disposició», va explicar Miranda.

Els ecoesquemes consisteixen en pràctiques beneficioses per al medi ambient i contra el canvi climàtic en els quals Espanya, d’acord amb el document de la Conferència Sectorial del passat 14 de juliol, destinarà el 23% dels imports corresponents als pagaments directes totals, al voltant de 1.150 milions d’euros.

El secretari general d’Agricultura va destacar que l’objectiu d’avançar en els ecoesquemes s’emmarca «en un cicle intens de treball» per arribar a un nivell tècnic que guanyi en detall i precisió.

Ministeri i autonomies treballen sobre la proposta d’ecoesquemes per desenvolupar pràctiques voluntàries que contribueixin a preservar el medi ambient.