La plataforma britànica de repartiment a domicili Deliveroo ha anunciat aquest divendres que té la intenció de marxar de l'Estat espanyol després de l'entrada en vigor de la 'llei rider', que dictamina que els repartidors són treballadors i no autònoms. En un comunicat, l'empresa ha explicat que realitzarà una consulta entre els seus empleats sobre el cessament d'activitats a Espanya i que representa "menys del 2% del valor brut de transaccions" del primer semestre. La companyia ha arribat a la conclusió que obtenir una posició de mercat de primer nivell requeriria un nivell d'inversió elevada "amb un rendiment potencial molt incert a llarg termini que podria afectar la viabilitat econòmica del mercat".

Aquesta decisió pot comportar que 2.500 riders -que -Deliveroo considera que no són treballadors però depenen de l'empresa- perdin la feina, així com el centenar de treballadors corporatius, segons informen fonts de la plataforma. En cas que decideixi posar fi a les seves operacions, la plataforma assegura que els treballadors disposaran d'un "adequat paquet de compensació que compleixi amb totes les normatives i la legislació local".

La proposta de posar fi a les operacions a Espanya reflecteix la intenció de l'empresa de centrar les inversions i els recursos en els altres mercats en què opera. Deliveroo preveu que el procés de consulta col·lectiva comenci a principis de setembre i durarà aproximadament un mes.

"La decisió de plantejar el cessament de les nostres operacions a Espanya no ha estat presa a la lleugera", ha assegurat Hadi Moussa, el director internacional de negoci de Deliveroo, abans d'agrair "a tots els restaurants que han treballat amb Deliveroo a Espanya", així com als "apreciats clients", als "excepcionals i sempre voluntariosos" riders.

Segons Deliveroo, aquesta proposta no afecta les orientacions per a tot l'any comunicades anteriorment sobre el creixement anual del valor brut de les transaccions del grup i sobre el marge brut de benefici.