Naturgy congelarà el preu majorista de la llum que aplicarà a les factures a 60 euros per MWh durant dos anys. El president de la companyia, Francisco Reynés, ha anunciat la mesura aquest dimecres en el VI Fòrum d'Energia celebrat per 'elEconomista'. L'objectiu de l'oferta és evitar que els usuaris paguin el creixement exponencial de la factura elèctrica registrat els darrers dies. El preu de la llum ha assolit quotes sense precedents aquest estiu. Dijous passat, el mercat va batre el rècord històric amb 140,23 euros el MWh. Aquesta setmana, el mercat ha registrat un lleuger descens, però continua en màxims per sobre els 130 euros. De fet, aquest dimecres el preu de la llum és de 135,65 euros el MWh.

L'oferta de Naturgy serà efectiva a partir del 15 de setembre. El preu majorista correspon aproximadament al 30% de la factura final.

"La companyia ha aprovat aquesta mesura extraordinària tenint en compte la situació excepcional dels preus energètics", ha assegurat Reynés, que considera que l'augment dels preus "requereix de compromís i lideratge".

La iniciativa va dirigida als clients elèctrics de Naturgy, tant del mercat regulat com del liberalitzat, i també als d'altres comercialitzadores que vulguin canviar. "Aquest paquet de mesures és una demostració del nostre compromís social", ha afegit el president de la companyia energètica, que assumirà en els seus marges l'activació d'aquesta oferta.