Entrar a treballar abans de la seva hora li ha costat el lloc a l'empleat d'un supermercat a Barcelona. Jean P. ha estat acomiadat perquè arribava a l'establiment, de la cadena Lidl i en el qual exercia de gerent, fins i tot una hora abans i es posava a preparar el local abans de l'obertura sense fitxar, tal com s'exigeix des del 12 de maig de 2019, quan va entrar en vigor el Reial decret llei que modifica l'Estatut dels Treballadors i imposa el control horari dels empleats.

En la seva carta d'acomiadament, l'empresa assenyala que "realitzava comandes, canviava preus o reposava palets sencers d'articles", segons informa 'El País'. La companyia considera que el treballador ha comès "incompliments laborals molt greus".

Revisant les imatges de seguretat, van comprovar que Jean entrava al supermercat a les cinc del matí i estava "entre 49 i 87 minuts" treballant sense fitxar. Lidl assenyala en la carta d'acomiadament que l'empleat vulnerava així la norma que indica que "cada minut que es treballa, es paga, i cada minut que es treballa ha de quedar registrat".

A més, segons la companyia alemanya, Jean, que portava des de 2005 treballant en Lidl, va convidar a altres empleats a arribar abans al treball. I en moltes ocasions estava en l'establiment sol, la qual cosa està prohibit per "seguretat".

El treballador ha denunciat el seu acomiadament i ha assegurat que es va veure obligat a treballar més perquè el supermercat havia estat reestructurat i els canvis "requerien temps i dedicació", alguna cosa que, segons ell, sabien els seus caps, que li permetien treballar temps extra no remunerat "per a aconseguir que la botiga funcionés correctament, podent complir els objectius de venda".

Jean P. va ocupar un càrrec en l'empresa empresa durant 12 anys, des de 2005 fins a 2017 i el seu acomiadament va generar un debat intens que continua estant d'actualitat des que la pandèmia i l'arribada del teletreball van entelar els objectius de la reforma laboral del govern de Pedro Sánchez, que obliga els treballadors a fitxar l'entrada i a la sortida del seu lloc de treball per a garantir d'aquesta manera el dret de cada empleat a conèixer l'horari, la durada i la distribució de la seva jornada laboral.

Les jornades extenuants que va comportar el treball a distància com a conseqüència la pandèmia de COVID-19 van tenir un impacte considerable en la salut mental. Tant l'OMS com els informes que emet el CIS van atribuir a l'estrès i la fatiga el repunt de malalties mentals com la depressió, els trastorns ansiosos i els desordres del somni.