Girona va registrar més de 23.732 contractes al sector de l’hostaleria entre juny i agost, un increment del 42% en relació els firmats durant la campanya de l’estiu passat, segons dades oficials analitzades en un informe per l’empresa de recursos humans Randstad ahir. Tot i això, les comarques gironines van registrar el tercer creixement més baix de l’Estat entre juny i agost.

Al conjunt de Catalunya es van registrar més de 104.000 contractes entre juny i agost, un increment del 84% amb relació als 56.671 firmats durant la campanya de l’estiu passat

En aquesta línia, el volum de contractes firmats a Catalunya suposa l’11,4% del total que s’han rubricat a Espanya, el tercer volum més alt, només per darrere d’Andalusia (23,8%) i la Comunitat Valenciana (11,5%). D’altra banda, Barcelona encapçala el rànquing de firmes català, amb 54.668 signatures, seguida per Tarragona (19.912) i Lleida (5.986).

Pel que fa a increments amb relació a l’any passat, la capital catalana va veure créixer la contractació un 131,3%, per davant de Lleida (60,5%) i Tarragona (57,9%).

A nivell espanyol, el sector de l’hostaleria va generat aquest estiu més de 900.000 contractes, un 76% més que 2020, però encara un 29% menys que abans de la pandèmia, segons les dades analitzades per Randstad comparant les xifres proporcionades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) des de fa deu anys.

En concret, el volum de contractes recollits durant 2019 va ser el més alt dels últims deu anys. Aquest indicador del mercat laboral no ha deixat de créixer fins llavors, un increment interromput per la pandèmia en 2020 i que va provocar que els contractes en hostaleria caiguessin un 59,6%, fins a les 518.263 signatures.

«El destacable increment de la contractació experimentat enguany en el sector hostaler, un dels més importants del país, es tradueix com un símptoma inqüestionable de la recuperació, sens dubte una gran notícia per a la nostra economia. Però perquè aquesta recuperació sigui completa, hauríem de veure creixements generalitzats de la contractació en altres sectors», va explicar el director de Randstad Research, Valentín Bote.